fbpx

Velkommen til Grua

Lunner Kommune

Lunner Kommune ligger i Viken fylke. Grua ligger midt i hjerte av kommunen.

Kort avstand til Hønefoss, Gjøvik og Oslo, og bare 30 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen, har gjort Lunner til en populær pendlerkommune. Det bor omtrent 9 055 mennesker i kommunen, hvorav ca. 1600 bor på Grua. Administrasjonen ligger på Roa.

Les mer om Lunner Kommune på kommunens nettside.

God barnehagedekning

Det er god barnehagedekning på Grua. Her finnes det både store og små barnehager, en kommunal og tre private.

Barneskole - i gangavstand

Grua skole ligger sentralt på Grua. De aller fleste av de ca. 170 elevene som går på skolen, bor i gangavstand og har en trygg og sikker skolevei.

Skolen er flinke til å bruke nærområdet i undervisningen. Grua er et gammelt gruve- og industristed. I området rundt skolen finnes det gruver, kalkbrudd og kalkovn. I tillegg til fine skogs- og friluftsområder med turstier og skiløyper i marka.

Sentralt nok for den som vil bo med nærhet til skogen

Hvis du jobber i Oslo, bruker du ca. 50 minutter med bil eller tog til sentrum. Jobber du på Gardermoen snakker vi om en halvtime hver vei. 

Det er 36 bussavganger og 38 togavganger. Grua Torg har gangavstand til togstasjon og bussholdeplassen er i umiddelbar nærhet. Rett over veien holder en av gruas to dagligvarebutikker til, man trenger strengt tatt ikke bil når man bor på Grua Torg.

Med skiløyper til mylla rett utenfor døren

Grua omkranses med vakker natur er og et godt besøkt sted også om vinteren. På vinteren preppes gode skiløyper som tar deg igjennom hele nordmarka.

Når du bor på Grua Torg kan skiene smettes på utenfor døren og løypene er klare. Tenk å kunne bo midt i vinterparadiset, bare 50 minutter fra Oslo! 

varierte fritidsaktiviteter for store og små, sommer og vinter!

Ikke alle kan skilte med egen slalåmbakke, men Grua kan! Gruabakken er laget og driftet av engasjerte foreldre og besteforeldre. Den befinner seg midt i Grua sentrum, akkurat som Grua Torg. Like i nærheten er også hoppbakken.

At det er et rikt tilbud av vinteraktiviteter på Grua er det ingen tvil om, men Grua har også mye flott å by på om sommeren. Sentrum har også på en flott utarbeidet tuftepark, ballbinge og kunstgressbane. Midt i mellom ligger Grua Torg.